Menu znajomego¶
Menu znajomego otwiera się, gdy wybierzesz znajomego z menu głównego. Stąd możesz wysyłać wiadomości głosowe lub tekstowe, wysyłać animacje, wyciszyć znajomego albo usunąć go z kontaktów (jeśli nie jest to konto będące właścicielem urządzenia).

Co widzisz¶
Na górze widzisz imię znajomego. Poniżej jest lista opcji. Użyj przycisków góra/dół, aby się poruszać, i OK, aby wybrać. Użyj Wstecz, aby wrócić (na przykład do ekranu wiadomości).
Opcje na ekranie¶
- Wiadomość głosowa — Nagraj i wyślij wiadomość głosową do tego znajomego.
- Wiadomość tekstowa — Tutaj możesz wysłać gotową wiadomość tekstową lub utworzyć własną wiadomość.
- Animacja — Wyślij animację do tego znajomego.
- Wyciszenie — Włącz lub wyłącz wyciszenie dla tego znajomego. Gdy jest wyciszony, nie słyszysz jego wiadomości ani połączeń. Wiersz pokazuje „Wyciszenie: WŁ.” lub „Wyciszenie: WYŁ.”.
- Usuń ten kontakt — Usuń tego znajomego ze swojej listy. Ta opcja nie jest wyświetlana dla konta, które jest sparowane z tym urządzeniem („właściciel”).
- Wstecz — Wróć do poprzedniego ekranu.
Przydatne wskazówki¶
Tip
Aby porozmawiać na żywo z tym znajomym, naciśnij przycisk PTT, gdy to menu (albo jego imię w menu głównym) jest zaznaczone. Możesz też otworzyć jego wiadomości z menu głównego, wybierając jego imię, a potem rozmowę.
Note
Wiadomość głosowa, Wiadomość tekstowa i Animacja wymagają, aby urządzenie było połączone z Wi‑Fi. Jeśli Wi‑Fi nie jest połączone, po wybraniu którejś z tych opcji możesz zobaczyć komunikat o błędzie.